شباهتهای امر بمعروف در حکومت معاویه و حکومت جمهوری اسلامی

امر به معروف برای نظارت شهروندان به دولت بود، اما به مکر معاویه این واجب معکوس شد
به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام داوود فیرحی که در سومین شب از مراسم‌های عزاداری درباره آسیب‌های فرهنگی و اخلاقی نهضت عاشورا سخنرانی می‌کرد، با اشاره به تحولاتی که در صدر اسلام منجر به خلق حماسه عاشورا شد، گفت: معاویه امر به معروف و نهی از منکر را از حالت نظارت مؤمنان به دولت خارج کرد و آن را به سمت نظارت‌های مردم به یکدیگر منحرف ساخت و نهادی را نیز به نام حصبه تأسیس کرد که دولت را موظف به امر به معروف و نهی از منکر می‌کرد.

وی افزود: امر به معروف برای نظارت شهروندان به دولت بود، اما به مکر معاویه این واجب معکوس شد و امام حسین (ع) در خطبه سال 60 هجری این حیله را آشکار کرد.

فیرحی با اشاره به این موضوع که بزرگان جامعه در سال 60 هجری در قبال شغل و مقام چشم بر انحرافات دولت می‌بستند گفت: امام حسین (ع) این وضعیت را بر نتافتند و خطاب به بزرگان جامعه نسبت به اصلاح وضعیت موجود هشدار دادند.

وی ادامه داد: امام حسین (ع) در سخنان خود همواره به نقش مخرب بزرگان نیز اشاره می‌کردند که در برابر هیچ خلافی عتاب نمی‌کردند و کارهای خطا و مشکلات دولت اسلامی را پنهان‌کاری می‌کردند و با این کار تلاش می‌کردند تا نزد حاکمان در امان باشند.

مکر معاویه چه شباهتهائی با شرایط امروز داره؟ آیا میرحسین موسوی میتونه همون حسین زمان باشه؟!



روایت مرحوم احمد قابل از روز عاشورا




نظرات